Aandoeningen

De medisch pedicure beheerst alle specialisaties op het gebied van voeten.

Hierbij hoort bijvoorbeeld de behandeling van risicovoeten, waaronder niet alleen de diabetische en de reumatische voet, maar ook bijvoorbeeld de oudere, verwaarloosde en spastische voet. Bij het screenen van risicovoeten wordt gekeken naar het gevoel in de voeten, de doorbloeding, de gewrichtsbewegelijkheid, drukpunten op de voeten en de pasvorm van de schoenen.

Nagelbeugeltechniek:
Met behulp van metaal of kunststof maak ik een beugel op maat die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Orthesiologie:
Deze specialisatie is van belang voor het ontlasten van drukplekken, met name aan en tussen de tenen en voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld: hamertenen).

Nagelreparatie:
Schimmelnagels, gescheurde nagels, getraumatiseerde nagels of te ver weggeknipte nagelhoeken die dreigen in te groeien kunnen gerepareerd worden met gel of acryl.

Het doel van het corrigeren en repareren van een nagel is om een gezonde uitgroei te creëren en daarnaast een cosmetische uitstraling te bieden.

Samenwerken met andere disciplines, zoals huisarts, podotherapeut,diabetesverpleegkundige en voetenpoli in het ziekenhuis. Advies geven aan cliënten, bijv. over diabetes en voetverzorging, schoenadvies en doorverwijzing


Contact

Pedicure Lia Kuperus
Schoterlandseweg 29
8414 CM Nieuwehorne

Tel: 0513 – 541029
Email: posta@tiscali.nl


Route


Facebook

Uw voeten zijn mijn zorg!

© Medisch Pedicure Lia Kuperus 
Ontwikkeld door DianaDesignStudio